Pivní bramboráky


Ingredience

  • 600 dkg brambor
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1 dcl černého piva (může být i světlé)
  • snítka citronové trávy
  • olej, nebo sádlo na smažení ( bramboráky se dají také péct v horkovzdušné troubě bez použití oleje)

 

pivni_bramboraky_bylinky

Příprava:

brambory najemno nastrouháme a vložíme do větší misky. Přidáme mouku, rozšlehané vejce, utřený česnek, pivo, mouku, sůl, pepř, majoránku a nadrcenou citronovou trávu, na závěr vše dobře promícháme. Na rozpáleném oleji, nebo sádle smažíme bramboráky z obou stran. Hotové bramboráky se skvěle hodí k sýru cottage.

bramboraky-syr-cottage