Kuře na kari


Suroviny na 4 porce:

  • 4 porce kuřecích prsou
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 1 žlutá paprika
  • 1 malá konzerva hrášku
  • 5 jarních cibulek
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžíce kari
  • 1 chilli paprička
  • snítka citronové trávy
  • sůl
  • olivový olej na smažení
  • rýže

Příprava:

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na olivovém oleji. Ztlumíme na nižší stupeň a přidáme nakrájenou papriku a pokrájené cibulky. Osmahneme a přidáme nadrcenou chilli papričku, nakrájený česnek a hrášek, vše společně opečeme. Do směsi přidáme kari, sůl a polámanou citronovou trávu. Až zelenina změkne přidáme nastrouhaný zázvor a dobře promícháme. Ztlumíme ohřev a ještě asi 10 – 15 minut za občasného míchání opékáme. Mezitím si upečeme, nebo uvaříte na rýži jak jste zvyklí. Hned podáváme zdobené libečkem, nebo petrželkou.

kure_na_kari_recept_foto