Kuřecí stehýnka naložené v domácí bylinkové marinádě. Na 4 porce.
Ingredience
- 12 stehýnek, nebo kuřecích paliček
- 200 ml olivového oleje
- 1 lžička barevného pepře celého
- 2 sušené chilli papričky
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička citronové trávy
- 1 lžička kari
- 3 stroužky česneku
- sůl
Příprava
Kuřecí paličky očistíme a vložíme do mísy. V hmoždíři si rozdrtíme celý pepř, chilli papričky, rozmarýn a citronovou trávu a vše nadrtíme na jemno. Do nadrceného koření přidáme kari a sůl podle chuti a zalijeme olivovým olejem. Směsí koření s olejem přelijeme paličky v míse. Necháme v lednici odležet minimálně na dvě hodiny, ale můžeme je nechat i třeba dva dny, o to budou lepší. Vložíme na gril, posypeme ještě trochou celého rozmarýnu a za průběžného otáčení grilujeme asi 15 minut. Během grilování potíráme zbytkem marinády. Pokud nemáte gril, můžete klasicky péct v troubě, nebo v remosce. Ihned podáváme, skvěle se hodí k pečeným bramborám a grilované mrkvi.