Kuřecí stehýnka na bylinkách


Kuřecí stehýnka naložené v domácí bylinkové marinádě. Na 4 porce.

Ingredience

  • 12 stehýnek, nebo kuřecích paliček
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička barevného pepře celého
  • 2 sušené chilli papričky
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička citronové trávy
  • 1 lžička kari
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Příprava

Kuřecí paličky očistíme a vložíme do mísy. V hmoždíři si rozdrtíme celý pepř, chilli papričky, rozmarýn a citronovou trávu a vše nadrtíme na jemno. Do nadrceného koření přidáme kari a sůl podle chuti a zalijeme olivovým olejem. Směsí koření s olejem přelijeme paličky v míse. Necháme v lednici odležet minimálně na dvě hodiny, ale můžeme je nechat i třeba dva dny, o to budou lepší. Vložíme na gril, posypeme ještě trochou celého rozmarýnu a za průběžného otáčení grilujeme asi 15 minut. Během grilování potíráme zbytkem marinády. Pokud nemáte gril, můžete klasicky péct v troubě, nebo v remosce. Ihned podáváme, skvěle se hodí k pečeným bramborám a grilované mrkvi.

grilovane_kure_s_citronovou_travou_recepty