Mléčná rýže s ovocem (4 porce)
Ingredience:
- podle chuti asi 300g čerstvého, nebo mraženého ovoce. Skvěle chutná kyselé ovoce jako třeba rybíz.
- 350 ml vody
- 1 lžíčka citrónové trávy (čerstvé, nebo sušené v celku)
- 1 šálek jasmínové rýže
- 1 šálek kondenzovaného mléka
- 1 šálek kokosového mléka
- 4 lžíce medu
Příprava:
Doba přípravy: 25 minut
Rýži nasypeme do vody, přidáme citrónovou trávu a dáme upéct, případně uvařit do měkka. Po uvaření stáhneme s plotny a necháme ještě 10 minut přikryté odležet. Mezitím si nakrájíme mango na malé kostičky. Po 10 minutách z rýže odstraníme citrónovou trávu a přidáme kokosové a kondenzované mléko, chvilku na mírném ohni povaříme a nakonec vmícháme pokrájené mango. Pokud budete mít rýži moc hustou, můžete ji naředit buď kondenzovaným, nebo kokosovým mlékem podle chuti. Před podáváním ještě pokapeme medem a promícháme.