Thajská omeleta


Ingredience (2 porce):

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 dcl kuřecího vývaru
  • 4 vejce
  • 2 ks červených chilli papriček
  • 2 ks papriky (jednu zelenou a jednu červenou)
  • 100 g brokolice
  • 100 g mladého hrášku
  • 1 větší mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 limetka
  • 1 lžíce čerstvé, nebo sušené sekané citrónové trávy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sojová omáčka
  • rybí omáčka
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl
  • čerstvá pažitka (na ozdobení)

Příprava:

Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky, lehce osolíme, pokapejte ho limetkovou šťávou a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme všechnu nahrubo nastrouhanou zeleninu, citrónovou trávu, a smažte do polo změknutí asi 10 minut. Česnek je lepší nechat v celku a před podáváním vyndat, ale můžeme ho klidně do omelety vylisovat. Zmírníme oheň a přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Mezitím si ušleháme vejce s rybí a sojovou omáčkou, dosolíme podle chuti a usmažíme omelety. Směs do omelety zabalíme, posypeme limetkovou kůrou a čerstvou pažitkou.
Doba přípravy: 45 minut

 

thajska_omeleta_jak_pouzit_citronovou_travu