Ingredience (2 porce):
- 2 ks vykostěných stehýnek ( můžete použít také celá stehýnka i s kostí)
- 1 lžíce citrónové trávy (čarstvá, nebo sušená nasekaná)
- 2 cm zázvoru
- 1 červená chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- sůl a pepř
- olej (v případě, že budete stehýnka smažit, na gril není třeba)
Příprava:
Všechny suroviny, krom stehen a oleje smícháme dohromady a vytvoříme marinádu. Vetřeme ji zespodu do stehen. Nechte naložené minimálně 2 hodiny a můžete dávat na rozpálený gril, nebo pánev a opékejte prudce z obou stran.
Tip: Stehna můžete jen krátce prudce osmahnout na pánvi a pak dopéct v předem rozpálené troubě, maso bude šťavnatější.