Dýňová polévka


Suroviny na 4 porce

  • 1 dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 ks limetky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička drcené citronové trávy, nebo snítka asi 5 ks celé
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr vody
  • kysaná smetana
  • čerstvá máta na ozdobení

recept_na_dynovou_polevku

Příprava

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a restujeme nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme citronovou trávu. Asi po 4 minutách přidáme nastrouhanou, nebo nakrájenou dýni a mrkev, vše promícháme a zalijeme kokosovým mlékem a vodou. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou dokud dýně nezměkne. Polévku nandáme do misek do každé misky přidáme asi lžíci kysané smetany a ozdobíme čerstvou mátou, pokapeme limetkou a podáváme.

zdrave_vareni_polevka_z_dyne