Suroviny na 4 porce
- 1 dýně hokkaido
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 ks limetky
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička drcené citronové trávy, nebo snítka asi 5 ks celé
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr vody
- kysaná smetana
- čerstvá máta na ozdobení
Příprava
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a restujeme nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme citronovou trávu. Asi po 4 minutách přidáme nastrouhanou, nebo nakrájenou dýni a mrkev, vše promícháme a zalijeme kokosovým mlékem a vodou. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou dokud dýně nezměkne. Polévku nandáme do misek do každé misky přidáme asi lžíci kysané smetany a ozdobíme čerstvou mátou, pokapeme limetkou a podáváme.