Pečený pstruh na bylinkách


Suroviny n a2 porce:

  • 2x čerstvý pstruh( optimálně velký), můžete použít i podobnou rybu, hodí se třeba lín a další říční ryby
  • 150 g másla
  • 2 limetky ( jednu na ozdobu, druhou vymačkáme, budeme potřebovat jen šťávu)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 stébla čerstvé citronely, nebo 5 sušených
  • 1 lžíce kvalitního medu
  • sůl + tymián + rozmarýn

peceny_pstruh_slimetkou_a_citronovou_travou_navod

Příprava jídla

  1. Čerstvé ryby očistíme a usušíme a po celé délce je nasolíme.
  2. Smícháme si šťávu z limetky s medem, tymiánem a citronovou trávou a potřeme tím vnitřek ryby.
  3. Poprášíme lehce moukou a dáme do pekáčku a obložíme citronovou trávou a tymiánem, nakonec dáme na každou rybu kousek másla. Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190°C  přiklopené pokličkou, nebo alobalem a pečeme 25 – 35 minut, poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut nezakryté.
  4. Ozdobíme kolečky limety, citronelou a tymiánem a můžeme podávat.

recepty ryby citronova trava

Jako příloha se bude skvěle hodit opečená česneková bageta, pečený brambory, nebo dušená zelenina.

pstruh_peceny_navod_fotorecept_bylinky_biokreta