Suroviny na 4 porce:
- 200 g kuřecích prsíček, nakrájených na nudličky
- 2 – 3 chilli papričky, bez semínek, nadrcené
- 100 g tenkých rýžových nudlí
- 1 litr kuřecího případně zeleninového vývaru
- 100 g žampionů
- 1 stonek čerstvé citronely, nebo tři lžičky sušené citronové trávy
- 350 ml kokosového mléka
- 1 lžíci zázvoru, oloupaného a nastrouhaného nahrubo
- 2–3 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíci drceného koriandru
- 1 malou chilli papričku, nakrájenou (na ozdobu polévky)
Příprava jídla
1. Do většího hrnce nalijte všechen vývar a přiveďte k varu, Přidejte citronovou trávu, drcené chilli papričky a zázvor, promíchejte provařte a přidejte nudličky kuřecího a nakrájené žampiony
2. Mezitím si uvařte rýžové nudle podle návodu, nebo jak jste zvyklí, sceďte a nechte okapat.
2. Mezitím si uvařte rýžové nudle podle návodu, nebo jak jste zvyklí, sceďte a nechte okapat.
3. Zamíchejte do polévky kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku a opět asi 10 minut mírně provařte.
4. Na hluboké talíře nandejte vařené nudle a přelijte horkou polévkou. Posypte koriandrem a na malinké plátky nakrájenou chilli papričkou.
Pro stylové thajské stolování můžete i polévku jíst pomocí čínských hůlek.
Dobrou chuť

Tip:
- Veškeré ingredience jsou i v našich podmínkách k dostání v obchodech s potravinami, případně u thajských a vietnamských obchodech.