Thajská polévka


Suroviny na 4 porce:

    • 200 g kuřecích prsíček, nakrájených  na nudličky
    • 2 – 3 chilli papričky, bez semínek, nadrcené
    • 100 g tenkých rýžových nudlí
    • 1 litr kuřecího případně zeleninového  vývaru
    • 100 g žampionů
    • 1 stonek čerstvé citronely, nebo tři lžičky sušené citronové trávy 
    • 350 ml kokosového mléka
    • 1 lžíci zázvoru, oloupaného  a nastrouhaného nahrubo
    • 2–3 lžíce limetkové šťávy
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíci drceného koriandru
    • 1 malou chilli papričku, nakrájenou (na ozdobu polévky)

Příprava jídla

1. Do většího hrnce nalijte všechen vývar a přiveďte  k varu, Přidejte citronovou trávu, drcené chilli papričky a zázvor, promíchejte provařte a přidejte nudličky kuřecího a nakrájené žampiony
2. Mezitím si uvařte rýžové nudle podle návodu, nebo jak jste zvyklí, sceďte a nechte okapat.
3. Zamíchejte do polévky kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku a opět asi 10 minut mírně provařte.
4. Na hluboké talíře nandejte vařené nudle a přelijte horkou polévkou. Posypte koriandrem a na malinké plátky nakrájenou chilli papričkou.
Pro stylové thajské stolování můžete i polévku jíst pomocí čínských hůlek.
Dobrou chuť
thajska_polevka_navod_bylinky_citronova_trava_pouziti

Tip:
  • Veškeré ingredience jsou i v našich podmínkách k dostání v obchodech s potravinami, případně u thajských a vietnamských obchodech.